Oto Detaylı Temizlik
Oto Detaylı Temizlik

Oto Detaylı Temizlik

Oto detaylı temizlik aracın iç ve dış yüzeylerinin kullanım ömrünün uzaması ve yeni bir görünüme kavuşması için önemlidir. Aracın kaportasının durumu ve iç donanım temizliği araç değerleme işleminde dikkat edilen iki önemli konudur.

 Kullanım süresine bağlı olarak yıpranan otomobillerin temizliği doğru ve düzenli olarak gerçekleştirildiğinde yeni gibi görünmeye devam etmektedir. Oto detaylı temizlik temel olarak iç ve dış olarak iki gruba ayrılmaktadır. İç temizliği koltuk, cam ve zemin gibi bölümlerden oluşurken dış temizliği ise kaporta ve çamurluktan oluşmaktadır. 

Araç İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Oto detaylı temizlik zaman aralığı değişkenlik göstermektedir. Araç içi temizlik her hafta yapılması gereken bir konudur. Düzenli olarak gerçekleştirildiği takdirde yüzeylerdeki yıpranma oranı düşmektedir. Aracın iç kısmı şu şekilde temizlenmelidir;
 
  • Araç içerisinde bulunan yabancı ve kullanılmayan maddelerin atılmasıyla temizliğe başlanmalıdır.
  • Temizlik için asit içermeyen doğal temizleyiciler tercih edilmelidir.
  • Araç içerisinde bulunan orta konsol yumuşak dokulu bir bez yardımıyla temizlenmelidir.
  • Temizlik ürünlerinin direkt yüzeye uygulanması sakıncalı olabilir. Bu yüzden ilk olarak beze uygulanıp ardından silme işlemi yapılmalıdır.
  • Bir kovaya ılık bir su doldurularak nemli bir bezle temizlenmesi tercih edilebilir.
  • Vites kolu, gösterge paneli ve iç kapının bölmeleri temizlenirken dikkatli olunmalıdır. Fazla ıslak bir bez kullanılması sakıncalı olabilir.
  • Araç içerisinde bulunan deri yüzeyler özel deri temizleyiciler kullanılarak temizlenmelidir.
  • Zemin temizliğinde girinti çıkıntılara giren tozlar vakumlu bir alet yardımıyla temizlenebilir.
 

Araç Dışı Temizliği Nasıl Yapılır?

Oto detaylı temizlik yapılırken araç dışı temizliği atlanmamalıdır. Aracın kaporta bölümü araç değerini belirleyen birinci konudur. Araç boyasında farklı hava koşulları ve yaşanan hasarlara bağlı olarak çizilme meydana gelebilir. Oluşan çizilmelere kısa süre içerisinde müdahale edilmezse araç içerisinde bulunan aksamlara zarar verebilir. Araç boyasının yeni görünümünü kaybetmemesi için düzenli olarak pasta cila işlemi yapılmalıdır.
 
Periyodik olarak gerçekleştirilen pasta cila işlemi aracınızın boyasında yaşanan çizikleri yok ederek yeni gibi görünmesini sağlar. Cila işlemi çiziklerin doldurulmasının yanı sıra kısmen de olsa aracınıza koruma sağlar. Pasta cila işleminin yanı sıra araç çamurlukları da detaylı temizlenmelidir. Çamurluğa yapışan kalıntılar temizlenmediği takdirde aracınıza zarar verebilir.

İlgili Konular

Maslak Oto Servis

Maslak Oto Servis

Maslak´taki İstinye Bosch Car Service, her marka araç için uzman bakım ve onarım hizmetleri sunar.

Rehbere git

Triger Kayışı Değişimi

Otomobillerin kalbinde yer alan triger kayışı, motorun düzgün ve verimli çalışması için elzem bir bileşendir. Bu küçük ancak kritik parça, motorun zamanlama sistemini kontrol eder ve pistonlarla valflerin uyum içinde çalışmasını sağlar. Triger kayışının bakımı ve zamanında değişimi, aracınızın performansını korumak ve ciddi motor arızalarını önlemek için hayati önem taşır. Triger kayışının işlevselliğinden, ömrüne, olası arızalarının etkilerinden ve değişim maliyetlerine kadar, triger kayışı ile ilgili her yönü sizler için ele alacağız.

Rehbere git
Triger Kayışı Değişimi

Elektrikli Araç Servisi

Rehbere git

Yazlık ve kışlık lastik nasıl anlaşılır?

Yazlık ve kışlık lastik kullanımı hava koşullarına göre farklılık göstermektedir. Farklı özelliklere sahip olan bu lastiklerin doğru mevsim şartlarında kullanılması güvenli bir sürüş için önemlidir. Hava 7 derecenin altına düştüğünde mutlaka kışlık lastik kullanımına başlanmalıdır. Soğuk hava koşullarında oluşan kaygan zemin yazlık lastik kullanımı için uygun değildir. Kışlık lastik kaygan zeminde yol tutuşunu arttırarak daha kontrollü bir sürüş gerçekleştirmenizi sağlamaktadır.

Rehbere git
Yazlık ve kışlık lastik nasıl anlaşılır?